Milán hempergője

2022.11.05
Sok színes kép csábítja a kíváncsi babát
Sok színes kép csábítja a kíváncsi babát

Minden család életében nagy öröm egy gyermek születése, így volt ez nálunk is. Nekem három fiam van: egy kis kamasz, egy majdnem felnőtt és egy már párkapcsolatban élő felnőtt. Az ő éltükben egyre kevesebb szerep jut már nekem. Előtérbe kerülnek a baráti kapcsolatok, a világ felfedezése, a tapasztalatok gyűjtése, természetesen ezzel egyidejűleg kerül egyre közelebb a leválás, függetlenedés a szülőktől. Ezt minden anya nehezen éli meg. Én sem vagyok kivétel. Büszke vagyok rájuk, de már nem akarnak annyi időt velem tölteni, mint régen. Több lett a szabadidőm.

Kihasználva a többlet időt és az új családtag érkezése adta lehetőséget, nekiálltam baba köszöntő ajándékokat gyártani. Nagyon lelkes voltam. Csináltam takarót, szundi kendőt, készség fejlesztő baba kockát, pihe-puha sípoló, csörgő játszó pajtikat és persze matató könyvet is. Alig bírtam leállni... Nagy örömmel adtam át és figyeltem ahogy megpróbálja birtokba venni őket. Akkor született meg a hempergő ötlete is.

Ahogy elkezdtem tervezgetni több szempont is előkerült: a kihasználhatóság, a gyerek fejlődését követő fokozatosság, a praktikum, de a fő cél, a játékon keresztül a fejlesztés volt.

Egyre jobban érdekelt a kihívás, hogy mindennek is megfeleljen. Egy takarót képzeltem el, amit először majd a francia ágyon használhatnak, később pedig a szőnyegre letéve is jól fog működni. Aztán jött az ötlet, hogy legyen a mérete változtatható, mégpedig úgy, hogy annyi "képet" lehessen a takaróhoz csatolni, amennyi hely majd a rendelkezésre áll.

A készlethez természetesen egy táska is jár, a könnyebb szállíthatóság érdekében
A készlethez természetesen egy táska is jár, a könnyebb szállíthatóság érdekében

Az alapja ennek a hempergőnek egy 60x60cm-es vastag vatelinnel bélelt takaró lett, amin rágóka, fa karika és cumi-lánc is helyet kapott. A takaró aljára gombok kerültek, a képekre pedig gumi fülek két oldalra, egy oldalra pedig szintén gombok, a könnyű összeilleszthetőség érdekében. Így a helynek megfelelően használhatják ki a takaró adta lehetőségeket. Ha hely szűkében vannak, kevesebb képpel is használható.

Fontos állomások egy gyermek fejlődésében a kúszás és mászás. Elősegíthetjük fejlődésüket, ha kihívások elé állítjuk, ösztönözzük érdeklődésüket.

A kis Milán 6 hónapos lett. A takaró elkészült. Alig vártam, hogy odaadhassam. Nagy öröm volt látni ahogy forgott körbe-körbe, hogy mindent kipróbáljon. Az elmélet működött, megtalálta a levél alatt rejtőző katicát, tudta, hogy hova kell nyúlni, mit kell kihúzni-leválasztani ahhoz, hogy valamit a szájába tudjon venni. A képek úgy lettek kitalálva, hogy most is és később is legyen a korának megfelelő közötte. Egyszerűbbek és kicsit összetettebbek is.

A képek akár önmagukban is használhatók. Például egyet kettőt magukkal vihetnek egy séta alkalmával is. De utazás vagy várakozás közben is nagy hasznát vehetik és figyelemelterelésnek is megfelelő. A gomboknak és a füleknek köszönhetően, könyv formára is gombolhatják őket. A gyermek korának megfelelően variálhatják a képeket. Idővel a panelek lecserélhetők akár egy komplexebbre.

 Egy kép is lehetőséget adhat egy kis elfoglaltságra, mondjuk ha megállunk pihenni egy parkban
Egy kép is lehetőséget adhat egy kis elfoglaltságra, mondjuk ha megállunk pihenni egy parkban

A jövőben a webáruházba is szeretnék ilyen terméket gyártani, ami képenként is és készletben is megvásárolható lesz.

Addig is ha felkeltettem az érdeklődésed és te is szeretnél hasonlót, keress bátran belső üzenetben, e-mailben vagy telefonon.

Köszönöm hogy megtiszteltél a figyelmeddel 😊